Stap 1 Contact

Na telefonisch contact met ons of via het ingezonden contactformulier gaan we kijken wat uw wensen zijn. De mogelijkheden van producten en de ideeën erover worden naast elkaar neergelegd. Om een reële richtprijs aan te kunnen geven is het van belang dat de maatvoeringen worden doorgegeven aan ons als ook waar mogelijk enkele situatiefoto’s. Deze worden bekeken en beoordeeld en wordt er een richtprijs gehanteerd richting u. Als de opgegeven kosten binnen uw budget vallen dan kunnen we de volgende stap nemen, de afspraak maken.

Laptop en telefoon

Stap 2 Afspraak

Na goedkeuring van de eerste stap gaan we een afspraak op locatie inplannen met u. We treden graag in persoonlijk contact met u om op een informele manier kennis te maken en zo ook uw wensen te bespreken. Wat kunt u verwachten van ons op de afspraak? We gaan tijdens de afspraak samen met u uw wensen in details bespreken zoals om welk product het gaat, welke kleur zou u willen hebben voor het gewenste product? welke afmeting moet product hebben? Etc. Nadat we alles besproken hebben en voor u naar wens is, zal hetgeen aan afspraken, wensen en opties genoteerd worden. Dan zullen we overgaan op het inmeetwerk. Het op locatie inmeten zal vrijwel altijd gebeuren. Nu hebben wij alles wat van belang is voor de opmaak van uw offerte. De offerte krijgt u digitaal toegezonden binnen tien werkdagen. Naar wens kan deze ook analoog verzonden worden. U heeft dertig dagen de tijd om de offerte door te nemen en een akkoord op te geven. Gaat u akkoord met de offerte dan brengen wij een aanbetaling van 40% in rekening van de koopsom. Bij goedkeuring door de klant op het tekenwerk van Uniekmaatwerkstaal wordt er 40% van het resterende bedrag van de koopprijs in rekening gebracht. En het restant bedrag van 20% van de koopprijs wordt in rekening gebracht na levering van het product(en). Hiervoor krijgt u de facturen per e-mail toegezonden. Hierna zullen wij overgaan naar stap 3.

brainstorming
Laser level and Bubble levels, lines on

Stap 3 Tekenen voor productie

Na ontvangst van de aanbetaling gaan wij direct aan de slag met onze tekenprogramma’s om uw product te kunnen produceren en realiseren. Met de tekenprogramma’s Autocad en Inventor gaan we uw product uittekenen in alle doorgenomen details en de opgenomen maatvoering. Na deze tekenwerkzaamheden gaan we vervolgens naar stap 4, uw product maken!

designer working on a cad blueprint .jpg

Stap 4 Productie 

Uw product wordt in onze werkplaats op maat gemaakt. Maatwerk betreft precisiewerk, kennis en kunde! Hierom besteden wij de nodige aandacht aan de producten welke terug te zien is in de afwerking. Tijdens de productie gaan wij zorgvuldig, nauwkeurig en secuur te werk.  Wij zijn in het bezit van verschillende lasapparaten o.a. Tig en Mig-Mag  Uiteraard hebben wij alle andere en overige apparaten en gereedschappen om uw product te kunnen maken in onze werkplaats. Daarnaast hebben wij ook toegang tot andere apparaten/machines voor bewerking als dat nodig is.

Zodra uw product klaar is zal deze een oppervlaktebehandeling krijgen. Wij werken nauw samen met andere vakmensen collega’s die gespecialiseerd zijn om producten te beschermen tegen weersinvloeden en/of vocht en op de juiste manier te behandelen. Oppervlaktebehandeling kan bestaan uit coaten, schooperen en verzinken. Producten welke altijd buiten of in vochtige ruimtes (badkamers) staan zoals bijvoorbeeld douchewanden, hekken, balustrades en poorten krijgen na een oppervlakte behahandeling minder kans om te oxideren. Na een oppervlaktebehandeling gaan we uw product controleren en het in elkaar zetten. Als alles klaar en kloppend is zullen we met u contact opnemen om een afspraak in te plannen voor de montage.

View of man wearing in special protectiv

Stap 5 Montage

Op de dag van montage zal uw product gemonteerd of geïnstalleerd worden. Wij gaan zorgvuldig om met uw product tijdens het monteren of installeren. Afhankelijk van de grootte van het product zij wij doorgaans met twee collega’s aanwezig tijdens de montage. Na de montage controleren wij of alles goed is en of het naar uw wens is. Mocht u ergens niet tevreden over zijn dan horen wij dat graag. We gaan pas weg als we het opgelost hebben en u tevreden bent. Daarna mag u naar de volgende stap gaan..  

The master mounts a metal door frame, dr

Stap 6 

Geniet van uw product!